TALIJANSKI ENOLOŠKI RJEČNICI NA INTERNETUReport as inadecuate
TALIJANSKI ENOLOŠKI RJEČNICI NA INTERNETU - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Tourism and hospitality management, Vol.8 No.1-2 December 2002. -

Enologija je znanstvena disciplina, koja obiluje mnoštvom stručnih termina, a njih definiraju, objašnjavaju i tumače terminološki, enološki rječnici. Razvoj tehnologije i novi mediji, otvorili su mogućnost objavljivanja rječnika i putem Interneta. Istražili smo, u ovom radu, obim i način prezentiranja talijanskih enoloških rječnika na Internetu. Prikazat ćemo različite pristupe autora rječnika, u prezentiranju termina iz enologije. Izboru termina pristupaju na različite načine, kako u brojčanom omjeru, tako i u odnosu na tematski izbor i opseg svake pojedine natuknice.

Utvrdili smo da je korištenje terminoloških rječnika, putem Interneta, najjeftiniji i najbrži način dobivanja informacije, a nedostatak tih rječnika je manji broj natuknica i manji obim tumačenja pojma.

talijanski terminologijski rječnici; enološki termini; InternetAuthor: Željka Štefan - ; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents