Alergijski protokolitis na kravlje mlijeko u dizigotnih blizanaca u neonatalnom razdobljuReport as inadecuate
Alergijski protokolitis na kravlje mlijeko u dizigotnih blizanaca u neonatalnom razdoblju - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Medica Jadertina, Vol.47 No.1-2 March 2017. -

Alergijski se proktokolitis rijetko pojavljuje u neonatalnom razdoblju. Prikazujemo slučaj alergijskog proktokolitisa na kravlje mlijeko u novorođenih dizigotnih blizanaca u neonatalnom razdoblju. Prikazuju se dizigotni blizanci rođeni u punom terminu s rektalnim krvarenjem i teškom anemijom. Istraživanje je otkrilo alergiju na protein kravljega mlijeka s pozitivnom reakcijom na uzročni antigen. Treba uzeti u obzir alergijski kolitis kod diferencijalne dijagnoze bilo kojeg novorođenog djeteta s rektalnim krvarenjem nakon isključenja infekcija i poremećaja koji su uobičajeni u ovoj dobnoj skupini.

alergijski protokolitis; alergija na proteine kravljega mlijeka; novorođenče; blizanacAuthor: Helena Tesari Crnković - orcid.org-0000-0002-0438-1635 ; General County Hospital Požega, Department of pediatrics, University o

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents