Nedoumice u dijagnostici i liječenju odontogenih tumoraReport as inadecuate
Nedoumice u dijagnostici i liječenju odontogenih tumora - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Acta stomatologica Croatica, Vol.29 No.1 March 1995. -

Na temelju podjele odontogenih tumora koju je Svjetska zdravstvena

organizacija prihvatila godine 1971., a zatim dopunila i izmijenila 1992., autori su procijenili stanje dijagnostike i liječenja te vrste tumora u nas, navodeći domaću stručnoznanstvenu literaturu, koja se bavila tom problematikom postupno prikazujući nove slučajeve dijagnosticiranih odontogenih tumora. U kontekstu promjena koje su se dogodile u zadnjoj podjeli tumora iz 1992. i podataka iz suvremene svjetske literature, prikazuje se nekoliko tipičnih i atipičnih patoloških promjena iz skupine odontogenih tumora koji su zadnjih godina u nas dijagnosticirani. U zaključku se zbog složenosti problematike upozorava na potrebu uvođenja kliničkog patologa koji bi se bavio isključivo područjem oralne patologije.

odontogeni tumori; podjele; dijagnostika; dilemeAuthor: Goran Knežević - ; Klinika za kirurgiju lica, čeljusti i usta Medicinskog i Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, Zagreb, Hrvats

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents