Značaj menadžmenta u sportu i turizmu HrvatskeReport as inadecuate
Značaj menadžmenta u sportu i turizmu Hrvatske - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Hrvatski znanstveno stručni skup o menadžmentu u turizmu i sportu, Vol.1 No.1 March 2010. -

Fenomen sporta i sportske rekreacije u turizmu postao je predmet mnogih istraživanja domaćih, ali i stranih stručnjaka. Naime, prepoznata je nužnost suradnje raznih stručnjaka s jedinstvenim ciljem doprinosa u kreiranju turističkog proizvoda. Istra je prepoznatljiva upravo po kvalitetnom turističkom proizvodu koji je vrlo prihvatljiv, posebno stranom gostu, jer zadovoljava očekivanja gosta. Danas je nezamislivo da na primjer, jedan hotel nema wellness sa svim elementima za aktivni oporavak i uravnoteženje duha i tijela. Kada govorimo o sportu u turizmu najčešće podrazumijevamo boravak sportskih klubova u obliku pripreme sportaša. Temeljna karakteristika priprema sportaša je da mali broj osoba sportska momčad koristi veliki prostor kao sportske dvorane, nogometna igrališta i bazene. Značaj sportskog menadžmenta je nemjerljiv u odnosu na uspješnost turističke djelatnosti, a jednako tako naglašavamo nužnost suradnje s timom različitih stručnjaka.

menadžment u sportu; sport; rekreacija; tuizam; hotelAuthor: Zdenko Šipić - ; Hotel Dijamant, Poreč, Hrvatska Marija Zegnal - ; Učenički dom Križevci, Križevci, Hrvatska Željka Bresl

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents