LJETNI IZLOV RIBE NA VISOKOJ VODI - Croatian Journal of Fisheries : Ribarstvo, Vol.55 No.2 July 1997.Report as inadecuate
LJETNI IZLOV RIBE NA VISOKOJ VODI - Croatian Journal of Fisheries : Ribarstvo, Vol.55 No.2 July 1997. - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Croatian Journal of Fisheries : Ribarstvo, Vol.55 No.2 July 1997. -

Sažetak:

Intenizifkacija proizvodnje na šaranskim ribnjačarstvima u Hrvatskoj započela je početkom šezdesetih godina. U okviru Poslovnog udruženja privrednih organizacija slatkovodnog ribarstva na mnogim ribnjačarstvima provode se razni proizvodni pokusi o hranidbi riba, gustoće nasađivanja, gnojidbi ribnjaka, kontroliranom mriješćenju riba, te proučavanju fiziologije probave šarana u vezi s dodatnim prihranjivanjem.

Sve je to dovelo i upozorilo na mogućnost ljetnog ribolova na visokoj vodi, što je imalo i prednosti i nedostatke. Ljetni je ribolov isplativ u intenzivnoj proizvodnji, tržište je stalno opskrbljeno ribom, odlov omogućava ravnomjerni prirast u ribnjaku, jer se bolje iskorištava prirodna hrana, smanjuje se hranidbeni koeficijent, uspostavlja se bolji kemizam vode u ribnjaku, te omogućuje proizvodnju krupnije ribe za tržište u jesenskom razdoblju.

Šaran; intenzifikacija proizvodnje; ljetni ribolov na visokoj vodiAuthor: Lj. Kajgana -

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents