LUTKARSKI IGROKAZI NEPRESUŠAN SU IZVOR DJEČJEG STVARALAŠTVAReport as inadecuate
LUTKARSKI IGROKAZI NEPRESUŠAN SU IZVOR DJEČJEG STVARALAŠTVA - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Methodological Horizons, Vol.320082 No.6 December 2008. -

Lutkarski igrokazi izvor su i izazov za svakog kreativnog odgojitelja i za svako dijete. Da bi oni kod djece to doista postali, treba u djeci osvijestiti što slušaju, odnosno što gledaju, razvijati njihovu znatiželju i kreativno mišljenje, a zatim ih nenametljivo poticati na vlastiti izričaj.

Studentice predškolskog odgoja usvojile su određena znanja iz područja lutkarstva i scenske kulture te su ih primijenile za vrijeme svoje prakse u dječjim vrtićima.

Lutka je bila izvrstan medij kojim su one uputile djecu na usvajanje određenih odgojno-obrazovnih sadržaja, a zatim ih potaknule na različite oblike stvaralaštva.

Lutke i lutkarski igrokazi, kao sredstva motivacije djece na neku aktivnost, postaju izvori dječjeg stvaralaštva. Ovim radom upravo se na to željelo ukazati.

dijete; igra; svijet lutaka; lutkarski igrokazi; odgojitelj; lutkarska improvizacija; izražavanje; kreativnost; stvaralaštvoAuthor: Meri Šimunov -

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents